Ga naar hoofdinhoud
contact@klimaatschap.org

De Werkplaats

Schrijf met ons mee!

Meeschrijven

We zijn hard bezig om onze lijst met maatregelen zo snel en goed mogelijk uit te breiden. Om onze collectie nog completer, betrouwbaarder en interessanter te maken vragen wij iedereen die geïnteresseerd is om mee te helpen. Jij dus ook! Een leuke manier om dit te doen is meeschrijven aan een maatregel. Je kunt natuurlijk zelf met een nieuwe beginnen, maar we nodigen je ook uit om samen met ons aan een van onderstaande ‘work in progress’-maatregelen te werken. Deze staan in de steigers en behoeven een nieuwe dosis inspiratie om zo tot een mooi eindresultaat te komen.

Schrijf je mee? Stuur een berichtje naar contact@klimaatschap.org.of gebruik onderstaan formulier.
Wanneer je aangeeft aan een ‘work in progress’-maatregel te willen werken, mailen we deze natuurlijk jouw kant op!

Voorbeeld 1: vergistingsinstallaties

Een oplossing om de uitstoot van de landbouw terug te dringen is het op grote schaal realiseren van vergistingsinstallaties. Hierin wordt mest omgezet in digestaat en biogas. Dit laatste kan gebruikt worden voor het opwekken van energie en warmte. Bovendien worden CO2- en methaan uitstoot sterk verminderd.

Voorbeeld 2: bossen

Verschillende auteurs werken aan het in kaart brengen van de voordelen van bosbescherming en bomen planten. Van de tropische bossen in de Amazone en hun essentiële rol als zuurstofleverancier, tot het grote belang van Nederlandse bossen om bijvoorbeeld CO2 op te slaan. Ook voedelbossen en silvopasture, het combineren van weiland en bosgrond, komen aan bod.

Voorbeeld 3: OV ter vervanging van de auto

Het Nederlandse openbaar vervoer wordt steeds duurzamer. Treinen rijden op groene windstroom en bussen zijn steeds vaker elektrisch. Maar wat vergt het nog meer om reizigers los te maken van hun auto? Waarom blijven we maar die milieubelastende auto gebruiken? En hoeveel CO2 kunnen we besparen als we allemaal overstappen naar openbaar vervoer?

Aanmelden om strategisch met ons mee te denken.

  Locatie

  Tramkade 26
  5211 VB ‘s-Hertogenbosch

  Volgt binnenkort.
  contact@klimaatschap.org
  Back To Top
  Feedback
  Feedback
  Suggesties? Laat het ons weten!
  Volgende
  Laat je e-mailadres achter. (niet verplicht)
  Terug
  Verzend
  Dank voor je feedback!